Категории
pCloud Premium

Joomla JavaScripts в долната част на страницата преди /body

Joomla JavaScripts в долната част на страницата преди /body

Посещавайки една уеб страница, уеб браузъра ви започва свалянето на всички файлове/елементи в нея. Обикновенно това става по реда, в който те са записани. Затова поставянето на JavaScript файлове в горната - <head> част на страницата, може да доведе до забавяне във визуалното зареждане на сайта. Често скриптовете са доста по-големи по размер от .css или графиките. Затова, ако браузъра зареди първо .css файла и графиките, ще имаме ефекта на по-бързо зареждащ се уеб сайт. Ето как ще го направим в Джумла!

Урока се отнася за версия 1.5

Джумла използва <jdoc:include type="head" /> тага в <head> секцията за да извежда динамично javascript и css файловете нужни за сайта. Файла, от който се извършва това се намира в: libraries\joomla\document\html\renderer\head.php именно там ще работим по въпроса. Копирайте файла head.php и го преименувайте на bottom.php Отворете файла head.php и изтрийте текста от ред 128 до 150.

Отворете файла bottom.php и изтрийте текста от ред 63 до 126.

Сега отворете index.php файла на вашият темплейт и поставете този таг <jdoc:include type="bottom" /> точно преди затварящият </body> таг. Сега JavaScript файловете ще се зареждат автоматично в края на страницата. ico

Понякога, обаче може да ви се наложи да имате конкретен JavaScript файл в <head> секцията, в такъв случай, можете да го извикате ръчно:

  1. <script type="text/javascript" src="/<?php echo $this->baseurl ?>/templates/вашият_темплейт/javascript.js"></script>

 Надявам се урока да ви е бил полезен ico

23 Март 2012г.
Прегледано 5917 пъти